Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

21/6/2011-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΕΛΑΡΙ"



Bιβλιοπαρουσίαση "Τι κρύβεται μέσα σε ένα …Σκοτεινό Κελάρι; " - Ταξίδι γευσιγνωσίας και γνωριμίας με τον ελληνικό αμπελώνα, Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011, στις 7 μμ
Έναρξη: 21/06/2011 19:00
Ώρα Ζώνης: Ευρώπη/Βρυξέλλες


Υποδεχόμενος το καλοκαίρι και ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του για την περίοδο 2010-2011, ο Ελληνικός Κύκλος Σύγχρονων Μελετών Βρυξελλών διοργανώνει ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης του μαγευτικού κόσμου των αρωμάτων, των χρωμάτων και των γεύσεων των ελληνικών κρασιών με οδηγό τη κ. Μαρία Τζίτζη, διεθνούς αναγνώρισης χημικό-οινολόγο και συγγραφέα του βραβευμένου μυθιστορήματος "Σκοτεινό κελάρι" (πρώτο βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών 2009).

Οι "δρόμοι του κρασιού" διασταυρώνονται με τους "δρόμους της λογοτεχνίας" σε μία συναρπαστική αφήγηση που συναρπάζει τον αναγνώστη, καθώς συνδυάζει το ύφος ενός πρωτότυπου αστυνομικού μυθιστορήματος με ιδιότυπη πλοκή με τις εξειδικευμένες γνώσεις της συγγραφέως για το κρασί, τη γευσιγνωσία και την οινολογική εκπαίδευση. Προσπαθώντας να ανακαλύψουμε πώς το κρασί συνδέεται μυστηριωδώς με τα διαμάντια και ποιος είναι ο δολοφόνος στο Σκοτεινό Κελάρι, εξερευνούμε μαζί με τη συγγραφέα όλα εκείνα τα μυστικά που κάνουν τη τέχνη της γευσιγνωσίας μαγική και μυστηριακή. Το νήμα στους λαβυρίνθους του Σκοτεινού Κελαριού θα κρατήσει η κ. Αργυρώ Μαργαρίτη, συγγραφέας - φιλόλογος.

Παράλληλα, οι συνοδοιπόροι του ταξιδιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δημιουργίες καταξιωμένων Ελλήνων οινοποιών και να τις συνδυάσουν με εκλεκτά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανώγειο του "Καφενείου" (Rue Stevin 134, 1000 Brussels). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούνται να απευθύνονται για κρατήσεις στο τηλέφωνο 0495 132744.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου