Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΩΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΕΛΑΡΙ


Παρουσίαση του βιβλίου «Σκοτεινό κελάρι» στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινοπολιτών
Πηγή: Express.gr 11/03/11-11:54

Το βιβλίο «Σκοτεινό κελάρι» της συγγραφέως και χημικού, Μαρίας Τζίτζη, παρουσιάστηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινοπολιτών, με αφορμή την επανακυκλοφορία του, καθώς είχε εκδοθεί το 2009, οπότε είχε αποσπάσει και το βραβείο λογοτεχνίας από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Τσουκάτου» και είναι ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο καθώς διαθέτει μοναδικό πλούτο οινολογικών στοιχείων μέσα σε ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Η αγάπη και η γνώση της συγγραφέως για το κρασί συνδυάζονται ιδανικά με την αγωνία και τη συναρπαστική πλοκή της ιστορίας που αφηγείται, καθώς η ίδια είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αθήνας με εξειδίκευση στην Οινολογία και τη Χημεία Περιβάλλοντος.

Η ιστορία αναφέρεται σε μία νεαρή κοπέλα, οινολόγο σε γνωστό οινοποιείο του Λίγηρα, η οποία βρίσκεται ετοιμοθάνατη σε παραλία της Σαντορίνης. Το δυστύχημα με το αυτοκίνητό της δεν μοιάζει και τόσο τυχαίο, όταν αποκαλύπτεται η συμμετοχή της σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης παράνομων διαμαντιών, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νόμου από καιρό. Η δίδυμη αδελφή της στρατολογείται από την αστυνομία για να πάρει τη θέση της, αλλά η εξωτερική ομοιότητα δεν φτάνει για να την προστατέψει. Αν η σωσίας δεν «πείσει» στον ρόλο της, η υπόθεση θα τιναχτεί στον αέρα και η ίδια θα κινδυνέψει θανάσιμα.

Οινολογική εκπαίδευση, παραγωγή κρασιού, γευσιγνωσία, αλλά και συμμετοχή σε διαγωνισμούς κρασιών πρέπει να γίνουν «κτήμα» της, ώστε να πείσει για την ταυτότητά της και να παραμείνει στο παιχνίδι ζωντανή. Και τα καταφέρνει μία χαρά μέχρι που ένας φόνος, στο σκοτεινό κελάρι αυτή τη φορά, έρχεται να τα ανατρέψει όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου