Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

"Σκοτεινό Κελλάρι": Οινολογία και μυστήριο - EYRO2DAY και in2life


Aναδημοσίευση από το in2life.gr
Δημοσιεύθηκε: 11:51 - 25/01/11
Το συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με οινολογικά στοιχεία της Μαρίας Τζίτζη παρουσιάζεται το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιανουαρίου στο καφέ του Metropolis (Εμμ. Μπενάκη 54 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, ώρα 19:00). Το ενδιαφέρον εγχείρημα θα παρουσιάσει η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση, συνοδευόμενη από το πιάνο της Μαρίας Λυριτζή.

Το "Σκοτεινό Κελλάρι", το βραβευμένο βιβλίο της Μαρίας Τζίτζη (βραβείο μυθιστορήματος 2009, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών), το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τσουκάτου, είναι ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο, που διαθέτει μοναδικό πλούτο οινολογικών στοιχείων μέσα σε ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Η ιστορία αναφέρεται σε μια νεαρή κοπέλα, οινολόγο σε γνωστό οινοποιείο του Λίγηρα, η οποία βρίσκεται ετοιμοθάνατη σε παραλία της Σαντορίνης.

Το αυτοκινητικό της ατύχημα δεν μοιάζει και τόσο τυχαίο, όταν αποκαλύπτεται η συμμετοχή της σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης παράνομων διαμαντιών, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νόμου από καιρό. Η δίδυμη αδελφή της στρατολογείται από την αστυνομία για να πάρει τη θέση της, αλλά η εξωτερική ομοιότητα δεν φτάνει για να την προστατέψει. Αν η σωσίας δεν πείσει στον ρόλο της, η υπόθεση θα τιναχτεί στον αέρα και η ίδια θα κινδυνέψει θανάσιμα.

Οινολογική εκπαίδευση, παραγωγή κρασιού, γευσιγνωσία αλλά και συμμετοχή σε διαγωνισμούς κρασιών πρέπει να γίνουν κτήμα της, ώστε να πείσει για την ταυτότητά της και να παραμείνει στο παιχνίδι ζωντανή. Και τα καταφέρνει μια χαρά μέχρι που ένας φόνος, στο σκοτεινό κελλάρι αυτήν τη φορά, έρχεται να τα ανατρέψει όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου