Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΓΝΩΜΕΣ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΕΛΑΡΙ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΠΟΙΗΤΗΣ, 10-7-2010

Μαρία, καλησπέρα.
Προχτές το βράδυ ξενύχτησα, αλλά τέλειωσα το βιβλίο σου. Μόλις πέρασαν οι πρώτες 20 περίπου σελίδες και προσανατολίστηκα, επί μια βδομάδα,όποτε έβρισκα λίγο χρόνο, το άρπαζα και συνέχιζα το διάβασμα. Ένταση, αγωνία, θαυμασμός για τους χειρισμούς σου, τη δημιουργική φαντασία σου, τη δομή του βιβλίου, την αφηγηματικότητά σου, το σενάριό σου.
Πώς κατάφερες βρε παιδί μου να τα συνθέσεις όλ' αυτά?
Μεγάλη επιτυχία πρέπει να θεωρηθεί ότι κατάφερες να δημιουργήσεις τελείως ξεχωριστούς χαρακτήρες που ολοκληρώνουν το πορτρέτο τους επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις σε περιστατικά με μεγάλο ρίσκο!
Καμιά σελίδα δεν δημιουργούσε βεβαιότητα για κάτι καθώς η όποια παραδοχή των ηρώων(Σοφίας-Χριστίνας, Φίλιππου,Κλωντίν κλπ) υπονομευόταν από άλλες σκέψεις, πιθανές εικασίες ή την εξέλιξη των γεγονότων.Μια μετακινούμενη άμμος όλο το μυθιστόρημα! Και στο τέλος η ανατροπή, την οποία βέβαια προσωπικά την είχα φανταστεί.
Έπειτα η αγάπη σου και η γνώση σου για τα κρασιά έδωσε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και ένα μυστήριο πρωτόφαντο. Είναι το μοναδικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα,απ' όσο γνωρίζω, που περιέχει τέτοια οινολογικά στοιχεία.
Μπράβο Μαρία!!!!!!! Θερμά συγχαρητήρια!!!!!! Σ' αγαπώ και σε θαυμάζω!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου